Get Adobe Flash player
You Can Do It

Over de docent: Dorothea Trul

Dorothea Trul(1966) begint in 2007 met trainingsbureau you-can-do-it. Ze studeerde HBO Jeugdwelzijnswerk en werkte zes jaar als hulpverlener, met zowel kinderen als volwassenen. Na een periode van fulltime moederschap ging ze als hulpverlener aan de slag bij verschillende zorginstellingen. Daar werd haar interesse gewekt voor methoden waarmee ze bewustwording bij mensen kan stimuleren, hun zelfvertrouwenkan vergroten en hen meer weerbaar te maken.

In 2006 volgt Dorothea de opleiding Kinderyoga bij yogaschool Jip en Jan van Helen Purperhart, in Almere. In datzelfde jaar begint ze met de docentenopleiding Weerbaarheid en Zelfverdediging bij Transact/Movisie in Utrecht. Later voegt ze aan haar opleidingen de training Rots en Water toe. Eind 2008 rondde Dorothea Trul de communicatieopleiding NLP-practitioner af en volgde ze nog verschillende cursussen Emotioneel Lichaamswerk.

Begin januari 2007 start Dorothea haar eerste cursussen en workshops op het gebied van weerbaarheid en kinderyoga. Helemaal in de lijn van haar filosofie doet zij dit onder de naam van you-can-do-it. Dorothea verzorgt de lessen voor verschillende doelgroepen. Zo geeft ze onder meer cursussen weerbaarheid aan meisjes en aan vrouwen.

Naast de cursussen en workshops voor you-can-can-do-it, werkte Dorothea als freelance docent en begeleider in scholingstrajecten voor re-integratiebureau ottema&zwart in Leeuwarden, bij Empatec Wurkstipe in Grouw en Talent Centrum Fryslan te Leeuwarden.